A tavaszi tekercs talán a legismertebb kínai előétel, de nyugodtan adhatjuk főfogásnak egy kiadós leves után, vagy önálló vacsoraételnek is. Nagy előnye, hogy jó előre előkészíthetjük, és tálalás előtt csak ki kell sütni. Nagyon sokféle - húsos és hústalan - töltelékkel készül, mi most a darált húsos ízletesen fűszerezett változatát ajánljuk.
Hozzávalók:
- 1 csomag rizslap,
- 1 csomag babcsira,
- 2 tojás,
- Só
- Bors,
- Zöldhagyma,
- üvegtészta,
- 30 dkg darált sertés hús,
- 1 szál sárgarépa,
- Ajimoto,
- Olaj a sütéshez (fritőz!)
Szószhoz:
- Halszósz (nuoc mam)
- Citrom,
- Cukor,
- Só,
- Bors,
- Fokhagyma,
- Ajimoto
- Száritott rizstészta (bún)
- jégsaláta,
- friss koriander
Elkészítés:
A szárított dolgokat beáztatjuk, majd daraboljuk, illetve vágjuk. A hagymát és sárgarépát is felvágjuk, összekeverjük a hússal. Ízesítjük sóval, borssal és ajimotoval és halszósszal. A szárított rizslapokat egyesével langyos, enyhén cukros vízzel lekenjük. Mikor felpuhult, akkor beletöltjük a húsos töltelékeket, két oldalát behajtjuk és felcsavarjuk. Közben megfőzzük a rizstésztát, leszűrjük. Kisütjük a tekercseket, a szószt külön tálkában tálaljuk. Kínálunk mellé salátát és koriander kínálunk hozzá.