Termékeink
Kereső
Hírek
Tavaszi tekercs
A tavaszi tekercs talán a legismertebb kínai előétel, de nyugodtan adhatjuk főfogásnak egy kiadós leves után, vagy önálló vacsoraételnek is. Nagy előnye, hogy jó előre előkészíthetjük, és tálalás előtt csak ki kell sütni. Nagyon sokféle - húsos és hústalan - töltelékkel készül, mi most a darált húsos ízletesen fűszerezett változatát ajánljuk.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag rizslap,
  • 1 csomag babcsira,
  • 2 tojás,
  • Bors,
  • Zöldhagyma,
  • üvegtészta,
  • 30 dkg darált sertés hús,
  • 1 szál sárgarépa,
  • Ajimoto,
  • Olaj a sütéshez (fritőz!)

Szószhoz:

  • Halszósz (nuoc mam)
  • Citrom,
  • Cukor,
  • Só,
  • Bors,
  • Fokhagyma,
  • Ajimoto
  • Száritott rizstészta (bún)
  • jégsaláta,
  • friss koriander

Elkészítés:

A szárított dolgokat beáztatjuk, majd daraboljuk, illetve vágjuk. A hagymát és sárgarépát  is felvágjuk, összekeverjük a hússal. Ízesítjük sóval, borssal és ajimotoval és halszósszal. A szárított rizslapokat egyesével langyos, enyhén cukros vízzel lekenjük. Mikor felpuhult, akkor beletöltjük a húsos töltelékeket, két oldalát behajtjuk és felcsavarjuk. Közben megfőzzük a rizstésztát, leszűrjük. Kisütjük a tekercseket, a szószt külön tálkában tálaljuk. Kínálunk mellé salátát és koriander kínálunk hozzá.

 

Videó
Ajánljuk hozzá:
Zöldhagyma Zöldhagyma
399
399
399 Ft /
Citrom Citrom
150
999

A termék jelenleg nem elérhető.

Sárgarépa Sárgarépa
70
699
Fokhagyma Fokhagyma
300
2.999
Darált hús 0.4 kg Darált hús 0.4 kg
720
1.799
CBA Feketebors őrölt 20g CBA Feketebors őrölt 20g
169
8.450
169 Ft /
Vissza